Finn arbeid som trygda

Så du har litt restarbeidsevne i deg, og du vil jobbe så mye som mulig? Tjene litt ekstra eller fylle dagen med noe meningsfylt? Det er bra, men hva slags jobber vil ansette deg? Det er mange som ønsker å jobbe, men som ikke blir ansatt på grunn av hemmingen de opplever. Enten er det på grunn av den veldig synlige rullestolen, den ene armen som mangler eller noe usynlig.


Covid-pandemien forårsaket låsing, men den forårsaket også mye forstyrrelse i arbeidsmarkedet. Du trenger ikke å gå til kontoret for å ringe eller ha online kundestøtte lenger. For å være ærlig er disse tipsene ganske standard for alle jobbsøkere. Hvis du har noen tilbakemeldinger som er spesifikke for funksjonshemninger, sørg for å gi meg beskjed!

CV
Først av alt, få din CV/CV i orden, kom deg inn på linked.com og pløy gjennom jobbnettsteder som: finn.no, hos Arbeidsplassen eller Jobbsafari. For å skrive CV kan du bruke Finn.no sin ressurs, eller min personlige favoritt, CVnerden.no. Her finner du også eksempler på hvordan man skriver en søknad.

Bruk nettverket ditt!
Utallige jobber går gjennom venner og venners venner. Få beskjed om at du søker jobb. Alle ønsker å hjelpe en venn i nød, spesielt hvis den vennen gir noe for virksomheten og tjener dem penger. Husk at din tidligere arbeidsplass også er en del av ditt nettverk.

Søk på mer enn én jobb samtidig
For å maksimere for å få et intervju så raskt som mulig, er det viktig å søke på flere jobber samtidig. Husk at det å søke jobb ikke er det samme som et intervju eller å bli ansatt.

Det er viktig at du søker på jobber du vet du kan håndtere og er villig til å gjøre. Hvis du ikke får jobben etter et intervju, spør hvorfor og be om tilbakemelding. Ærlig tilbakemelding kan skade, men det er bedre å få et klart bilde av hvordan du kan forbedre deg. Og selvfølgelig, det er ikke en hemmelighet, noen virksomheter vil ikke ansette personer med funksjonshemminger fordi de frykter at du vil koste mer enn du vil bidra med. Skyv gjennom den.

NAV
Oppsøk enten nav på nett eller oppsøk ditt nærmeste NAV-kontor. Bruk dem, de eksisterer på grunn av deg. De tilbyr jobbrådgivning (bedre enn dette nettstedet noensinne kan!) og har kontakter ut i arbeidslivet.


Få mer erfaring som praktikant
Underbetalt eller ikke-i det hele tatt betalt praktikant? Egentlig? Ja, virkelig. Det er ikke så vanlig med praktikanter i Norge, men viss du allerede lever på trygd, så kan dette være en mulighet å tilegne seg ny komptanse, få erfaring og knytte til seg nye kontakter. Men vær forsiktig, det er en tynn linje mellom en praksisplass og å bli utnyttet.

Delta på jobbmesser
Gjør det. Min første jobbmesse var et angstmareritt. Som ung student var det ingen stor suksess å vandre i hallene på universitetet stappfullt av potensielle arbeidsgiver, men jeg var for redd til å snakke med dem. De leter etter folk, og du leter etter dem.

Hvis du bestemmer deg for å gå, sørg for å:
Lag kopier av CV-en din
Kle deg pent
Forbered samtalepunkter om deg selv og spørsmål til arbeidsgiver
Ikke vær sjenert
Øv på situasjonen med venner. Hvem er du? Hvorfor er du der? Hvilken stilling ser du etter? Bør du være åpen om funksjonshemmingen din?

Kontakt bedrifter direkte
Hvis du har et spesifikt selskap i tankene, og de ikke har publisert noen ledige stillinger på nettet, send dem en e-post. Du kan til og med ringe dem direkte. Det er kanskje en Hail Mary, og du vil ikke alltid få svar, men det slår å ikke gjøre noe.

Ikke bli motløs!

Hvis du ikke får noen intervjuer med en gang, søk igjen, og igjen og igjen. Og hvis du ikke er kvalifisert, søk uansett! Bedriften leter kanskje etter drømmemedarbeideren, men kanskje er du den beste kandidaten der ute akkurat nå. Forvent ingenting, vurder alt.